-50 dkg liszt
-1 dl tej
-3 dkg élesztő
-1 vaníliás cukor
.1 csipet só
-2 tojás
-10 dkg margarin
-2 kanál cukor
- olaj (a forma kenéséhez)
A forgatáshoz ízlés szerint
- vaj (olvasztott, a kenéshez)
- darált dió
-fahéj
- kókuszreszelék
- cukor
Felfuttatom az élesztőt a langyos tejben.
Az alapanyagokat egy tálban összegyúrom és duplájára kelesztem. Kinyújtom a tésztát, és 2 cm széles csíkokat vágok . Olajozott formára tekerem, vajas ecsettel megkenem a feltekert tésztát , és dióba, fahéjba, kókuszba vagy cukorba forgatom. (Én a seprűnyeleket 10 cm hosszúra felvágtam,betekertem alufóliával és ezt használtam)
Előmelegített sütőben szép rózsaszínőre megsütöm .
Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...
Elkészítési idő:Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...
Elkészítési idő: