1 l tej
1,5 dl víz
15 dkg gríz
1 mk só
2 kk cukor
10 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl tej
10 dkg morzsa
a sütéshez
bő olaj
1 kanál fahéj (csapott)
3 ek porcukor
A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal kikeverjük. Bő 2 dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük, végül beletesszük a rétes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Én sütőpapíron sütöttem! 2. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és els...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet a cukorral a kakaóval és a lisztel összekeverjük és 5 percig állandó kevergetés mellett felfőzzük. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű