1 l tej
1,5 dl víz
15 dkg gríz
1 mk só
2 kk cukor
10 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl tej
10 dkg morzsa
a sütéshez
bő olaj
1 kanál fahéj (csapott)
3 ek porcukor
A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
1. 20 percig kell keverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kevés liszttel, kb. 1/2 dl tejjel, kanálnyi porcukorral összekeverjük az élesztőt és langyos helyen megkelesztjük. 2. A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki és süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk. Pogi szaggatoval kiszurjuk a korongokat, 180 C on halványra sütjük. Meggy lekvárral kettesével ragasztjuk. Tetejét csokival vonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű