10 dkg zabpehely + 5 dkg zabkorpa
10 dkg vaj
8 dkg xilit
1 teáskanál vaníliaaroma
5 dkg szezámmag, 2,5 dkg lenmag
6 dkg kókuszreszelék
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt lenmag
3 evőkanál kefir
1 csipet só
Serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket és a szezámmagot, külön-külön. A zabpelyhet, zabkorpát összekeverjük a sütőporral, a sóval, és a szódabikarbónával.
A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a xilitet és a vaníliát, jól elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt lenmagot, a pirított szezámmagot, a lenmagot, a kókuszreszeléket, a zabpelyhes keveréket és a kefirt, majd összevegyítjük.
Legalább fél órát pihentetjük, diónyi golyókat formálunk belőle, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, kissé ellapítjuk. 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve még kissé képlékeny, de néhány perc múlva megszilárdul.
A lisztet elmorzsoljuk a margarint, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót, és egyneművé gyúrjuk. 1órát letakarva hideg helyen pihentetjük. Utána kinyújtjuk a kívánt vastagságúra, és...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd másnapig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a leveleket (a megfelelő formával), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és egyenként 2 réteg folpack között lapokká nyújtjuk. Egy tepsit kiolajozunk és az egyik lapot beleterítjük. Krém: a tejből, l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes