30 dkg liszt
2 ek mézeskalácsfűszer:
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt szegfűbors
bors
tengeri só
12 dkg puha vaj
1,5 dl méz
1 tojás
Egy elektromos kézikeverővel a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a tojással és a mézzel. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és egy kevés frissen őrölt borsot, egy csipet sót és a lisztet. A kézikeverővel összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk, és 3-4 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk, és kívánt formájúra kiszúrjuk a kekszeket. Egy sütőpapírral leterített tepsire rakjuk őket, és megszórjuk egyik adagot nádcukorral, a másikat pedig durva szemcséjű tengeri sóval. 170 C fokos sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
A babapiskóta felét egy tálba tesszük szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a kávéval. Közben a pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megszokott módon megfőzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk -a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só -elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű