30 dkg liszt
2 ek mézeskalácsfűszer:
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt szegfűbors
bors
tengeri só
12 dkg puha vaj
1,5 dl méz
1 tojás
Egy elektromos kézikeverővel a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a tojással és a mézzel. Hozzáadjuk a fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és egy kevés frissen őrölt borsot, egy csipet sót és a lisztet. A kézikeverővel összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk, és 3-4 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk, és kívánt formájúra kiszúrjuk a kekszeket. Egy sütőpapírral leterített tepsire rakjuk őket, és megszórjuk egyik adagot nádcukorral, a másikat pedig durva szemcséjű tengeri sóval. 170 C fokos sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű185 fokon 20perc. Az eredeti receptnel a maradek tojasfeherjebol 3 ek daralt dioval 1 ek mezzel meg ez utan 5 perc tovabbi sutes lenne, de ez most nekunk kimarad.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálban elkeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a darált földimogyorót, a vaníliás cukrot, a tojást és a felkockázott vajat. Kézzel jól összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű