30 dkg liszt
5 dkg cukor
2 evőkanál olaj
125 ml tej
1,5 dkg élesztő
1 tojás
1 tojássárgája (a kenéshez)
25 dkg darált mák, vagy dió
10 dkg cukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A tészta többi alapanyagát egy tálba tesszük, ráöntjük az élesztős tejet és meggyúrjuk a tésztát. Amikor összeállt, konyharuhával befedjük és egy órán át hagyjuk kelni, majd újra átgyúrjuk. A tésztát két adagra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. A darált mákot összekavarjuk a cukorral, az olvasztott vajjal és a reszelt narancshéjjal. A tölteléket rákenjük a két kinyújtott lapra, majd szorosan feltekerjük. A rudakat tetszés szerinti darabokra vágjuk és tepsibe tesszük. A tetejüket átkenjük felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...
Elkészítési idő: 40 percA rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túró...
Elkészítési idő:A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk háro...
Elkészítési idő: