menu

Családireceptkönyv.hu

Endre szelet (gesztenyés süti)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag édes gesztenyemassza (20-25 dkg, de készíthetünk saját masszát is)
- 3 tojás
A krémhez:
- 1 kisdoboz Cocomas (200 ml)
- 1 csomag Expressz zselatin (Dr Oetker)
- 1-3 evőkanál kristálycukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A megszóráshoz:
- 3-4 dkg szeletelt mandula (óvatosan meg is pörkölhetjük egy kicsit)

Elkészítés:


A tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elvegyítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. Amikor egységes homogén masszánk lesz, akkor egy körülbelül 15x25 centiméteres sütőpapírral bélelt (vagy másmilyen nem tapadó) tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, és nedvszívó papíron hagyjuk kihűlni.
A hideg Cocomast kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kristálycukrot, amivel tovább verjük, majd belekeverjük az expressz zselatint (más feloldott zselatinnal is működhet). Amikor kész, akkor gyorsan, még megkötés előtt ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, amitől a Cocomas finom kocsonyás állagú lesz. Tálalás előtt megszórjuk a mandulaszeletekkel.
A süteményt hűtőben tároljuk, de a mandulát nem jó a hűtőbe tenni, mert megpuhul. Mindig annyi szeletet szórjunk meg, amennyit megeszünk.

Endre szelet (gesztenyés süti)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Mézes krémes
Mézes krémes

A hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el. A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bounty nyers meggyes (paleo)
Bounty nyers meggyes (paleo)

Egy mély szögletes vagy kerek edényt béleljünk ki fóliával. A kókuszreszeléket osszuk ketté, mert az egyik fele lesz a vaníliás réteg, a másik pedig a csokoládés. A fehér reszelé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi vargabéles
Alföldi vargabéles

Töltelék: 15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük,és alaposan lecsöpögtetjük. 50 dkg túró 15 dkg porcukor 2 cs.vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 4 tojássár...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pávaszem (Levendulalány)
Pávaszem (Levendulalány)

Langyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsolom. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot. A tojásokat kettéválasztom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk