menu

Családireceptkönyv.hu

Endre szelet (gesztenyés süti)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag édes gesztenyemassza (20-25 dkg, de készíthetünk saját masszát is)
- 3 tojás
A krémhez:
- 1 kisdoboz Cocomas (200 ml)
- 1 csomag Expressz zselatin (Dr Oetker)
- 1-3 evőkanál kristálycukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A megszóráshoz:
- 3-4 dkg szeletelt mandula (óvatosan meg is pörkölhetjük egy kicsit)

Elkészítés:


A tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elvegyítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. Amikor egységes homogén masszánk lesz, akkor egy körülbelül 15x25 centiméteres sütőpapírral bélelt (vagy másmilyen nem tapadó) tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, és nedvszívó papíron hagyjuk kihűlni.
A hideg Cocomast kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kristálycukrot, amivel tovább verjük, majd belekeverjük az expressz zselatint (más feloldott zselatinnal is működhet). Amikor kész, akkor gyorsan, még megkötés előtt ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, amitől a Cocomas finom kocsonyás állagú lesz. Tálalás előtt megszórjuk a mandulaszeletekkel.
A süteményt hűtőben tároljuk, de a mandulát nem jó a hűtőbe tenni, mert megpuhul. Mindig annyi szeletet szórjunk meg, amennyit megeszünk.

Endre szelet (gesztenyés süti)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tiramisu tojás nélkül (Sóbors)
Tiramisu tojás nélkül (Sóbors)

A hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hi...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkrémes lekváros linzer
Kókuszkrémes lekváros linzer

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kisebb tepsi ( 22 x 22 cm ) aljára sütőpapírt fektetünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Rizses csoki
Rizses csoki

1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Még melegen, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. 3. Ha elolvadt benne, hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Majd a puffasztott...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Gyerek szelet
Pudingos - Gyerek szelet

1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és lapokat nyújtunk belőle. 2. Elkészítjük a pudingot, még melegen beletesszük a tejfölt és jól elkeverjük. 3. Tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk