menu

Családireceptkönyv.hu

Endre szelet (gesztenyés süti)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag édes gesztenyemassza (20-25 dkg, de készíthetünk saját masszát is)
- 3 tojás
A krémhez:
- 1 kisdoboz Cocomas (200 ml)
- 1 csomag Expressz zselatin (Dr Oetker)
- 1-3 evőkanál kristálycukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A megszóráshoz:
- 3-4 dkg szeletelt mandula (óvatosan meg is pörkölhetjük egy kicsit)

Elkészítés:


A tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elvegyítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. Amikor egységes homogén masszánk lesz, akkor egy körülbelül 15x25 centiméteres sütőpapírral bélelt (vagy másmilyen nem tapadó) tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, és nedvszívó papíron hagyjuk kihűlni.
A hideg Cocomast kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kristálycukrot, amivel tovább verjük, majd belekeverjük az expressz zselatint (más feloldott zselatinnal is működhet). Amikor kész, akkor gyorsan, még megkötés előtt ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, amitől a Cocomas finom kocsonyás állagú lesz. Tálalás előtt megszórjuk a mandulaszeletekkel.
A süteményt hűtőben tároljuk, de a mandulát nem jó a hűtőbe tenni, mert megpuhul. Mindig annyi szeletet szórjunk meg, amennyit megeszünk.

Endre szelet (gesztenyés süti)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Majomkenyér
Majomkenyér

A margarint,cukrot,tejet,kakaót jól felfőzöm.Amikor folyós,beleteszem a darabokra tört kekszet,2 ek.liszttel megszórom.Ezt jól összekeverem,addig legyen a tűzön,amíg a lábas falátó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli
Hókifli

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat használtam aminek az átmérője 8cm)ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótás "Milka" desszert
Babapiskótás "Milka" desszert

Fél liter tejjel és 4 evőkanál cukorral elkészítjük a csokoládés pudingot az itt leírtak szerint. A fentiek alapján a másik fél liter tejjel és 4 evőkanál cukorral elkészítjük a v...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Habos bajor krémtorta
Habos bajor krémtorta

A rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. A zselatint kevés vízben elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk