80 dkg búzafinomliszt
35 dkg porcukor (én átszitáltam)
5 dkg margarin
4 tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék (nálam: Kotányi-féle mézessütemény néven)
1 mokkáskanál só
2 teáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál méz
+ 1 tojás a lekenéshez
Cukormázhoz:
2 tojásfehérje
1 csipet só
30 dkg porcukor
Az alapanyagokat összegyúrom. (A tökéletes elegy érdekében előbb a száraz összetevőket egy kézi habverővel alaposan átkeverem, utána adom hozzá az olvasztott margarint és tojásokat, végül fokozatosan addig adagolom a mézet, amíg egy nyújtható tésztát nem kapok.)
1 éjszakára hűtőbe teszem. A tésztát 4 mm-esre nyújtom, kiszaggatom – egymás között legalább 2 centi távolságot hagyva – zsírpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem a felvert tojással a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses funkcióval 5 percig sütöm (gázsütőben 5-6-os fokozat a jó). Hagyom kihűlni.
Elkészítem a cukormázat: a tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verem, hozzáadom a porcukrot, és további 20(!) percig jól kidolgozom! Zsákba töltve díszítem.
További lehetőségek a díszítésre: magvak, kandírozott gyümölcsök, színes, vagy arany/ezüst cukorkák, tortabevonó.
Mint mindenki, mi is a puha mézeskalácsot szeretjük, ezért örültem meg ennek a receptnek. Ha így készíted el, akkor már sütés után azonnal puha méziket kapsz!
Khm… kézügyességben nem vagyok jó (legalábbis ami az apró munkálatokat illeti, de pl. a csomagolásom is hagy némi kívánnivalót maga után…), szóval jobbnak láttam a saját fotó helyett pedig valódi inspirációs képeket keresni ehhez a recepthez…
Ezt jó alaposan összekevertem, tepsibe simítottam, 180 fokon kb 20 perc alatt megsült ha kihűlt olvasztott étcsokit raktam a tetejére (wawel cukormentes )
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül hozzáadjuk a túrót, illetve a sütőporral és citromhéjjal el...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és kókusztejjel együtt, majd robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥Kávékrém készítése: A tejhez állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, cukrot. Folyamatosan keverve, takaréklángon sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű