50 dkg lisztet,
1 cs sütőport,
25 dkg cukrot,
20 dkg liszt,
2 tojást,
1 cs vaníliás cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyik részhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszakítva zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongokat megkenjük barackízzel, és összeragasztjuk a színesekkel.
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel és a vízzel összegyúrjuk. A kissé ragacsos tésztát 1 órára a hűtőszekrénybe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint, és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a te...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű