Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Megmaradt sütemény, ami megszáradt (lehet kalács is)
3db kifli
5dl liter tej
10-20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10-20 dkg őrölt dió
3-4 db tojás
3-4 db alma
Őrölt fahéj

Elkészítés:


Szóval a megmaradt sütit felkarikázod 1 cm es darabokra és még 3 db kiflit is. A tejet felforralod. A 3-4 tojást külön választod és a sárgáját elkevered a cukorral és v.cukorral és hozzáöntöd a tejhez.A felkarikázott megmaradt sütire és kiflire öntöd.Aztán kivajazod és megszórod a tepsi alját zsemlemorzsával.Az almákat összedarabolod és felteszed kicsit megpárolod fahéjjal és cukorral.Aztán a tepsi aljára teszed az átitatott sütikét.Ráteszed a megpárolt almát.Aztán megkened lekvárral és megszórod darált dióval.Erre rakosgatod a cukros tejes kifli karikákat és ezt is megkened lekvárral.Mehet is a meleg sütőbe és 150-200 C fokon megsütöd kb 30 percig.
Felvered a tojásfehérjéket habbá és teszel bele kicsi lekvárt a színe miatt és mielőtt letelik a 30 perc előtte kiveszed és rákened a tetejére a habot és visszatolod még kb 8 percre sülni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen megszáradt vagy megmaradt süteményből is készíthető.Nekem most mákos és diós kalács marad meg, azt tettem bele és kifli karikákat is.

Máglyarakás Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi törökméz
Házi törökméz

Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Marcipános-csokis babka
Marcipános-csokis babka

1. A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, tojássárgáját, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Kevert almafánk
Kevert almafánk

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk