Megmaradt sütemény, ami megszáradt (lehet kalács is)
3db kifli
5dl liter tej
10-20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10-20 dkg őrölt dió
3-4 db tojás
3-4 db alma
Őrölt fahéj
Szóval a megmaradt sütit felkarikázod 1 cm es darabokra és még 3 db kiflit is. A tejet felforralod. A 3-4 tojást külön választod és a sárgáját elkevered a cukorral és v.cukorral és hozzáöntöd a tejhez.A felkarikázott megmaradt sütire és kiflire öntöd.Aztán kivajazod és megszórod a tepsi alját zsemlemorzsával.Az almákat összedarabolod és felteszed kicsit megpárolod fahéjjal és cukorral.Aztán a tepsi aljára teszed az átitatott sütikét.Ráteszed a megpárolt almát.Aztán megkened lekvárral és megszórod darált dióval.Erre rakosgatod a cukros tejes kifli karikákat és ezt is megkened lekvárral.Mehet is a meleg sütőbe és 150-200 C fokon megsütöd kb 30 percig.
Felvered a tojásfehérjéket habbá és teszel bele kicsi lekvárt a színe miatt és mielőtt letelik a 30 perc előtte kiveszed és rákened a tetejére a habot és visszatolod még kb 8 percre sülni.
Bármilyen megszáradt vagy megmaradt süteményből is készíthető.Nekem most mákos és diós kalács marad meg, azt tettem bele és kifli karikákat is.
A tejfölt habosra keverjük, beletesszük a cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét. A tejszínt kemény habbár verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe. Egy mély tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük. A margarint felolvasztjuk, a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a 1/2 cs sütőporral elkevert 6 kanál lisztet, valamint az 1 kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz