1. emelet
25 dkg darált keksz,
5 dkg lágy margarin,
5 dkg porcukor,
kevéske tej
2. emelet
25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín,
1 csomag vaníliás cukor
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
1. emelethez a darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelethez a túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelethez a krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük.
Rásimítjuk a túrókrémre.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.
A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
A kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, összekeverjük. A keverék közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű