1. emelet
25 dkg darált keksz,
5 dkg lágy margarin,
5 dkg porcukor,
kevéske tej
2. emelet
25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín,
1 csomag vaníliás cukor
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
1. emelethez a darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelethez a túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelethez a krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük.
Rásimítjuk a túrókrémre.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.
A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a mogyorókrém és a csokoládé kivételével) robotgéppel összekeverjük. A tészta felét muffinformákba töltjük, majd ízlés szerint mogyorókrémet teszünk rá. A tészta má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Fél órát pihentetjük letakarva. A darabot megfel...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű