Családireceptkönyv.hu

Fügés és datolyás gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg mazsola
1,5 ek sherry (vagy édes bor)
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg datolya
8 dkg füge
2,5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj
1 dl narancslé
egy kisebb alma fele
3 dkg blansírozott mandula
5 dkg dió
4 dkg darált mandula
22 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
¼ tk őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
11 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
8 dkg porcukor
3 tojás

Elkészítés:


A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben.
Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a narancslében legalább 3 órát.
Az almát hámozzuk meg, nagylyukú reszelőn reszeljük le és az áztatási idő elteltével adjuk a gyümölcsökhöz.
A mandulát és a diót vágjuk apróra, keverjük össze a darált mandulával.
A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a sütőport, őrölt fahéjat és szegfűszeget.
Egy nagy keverőtálban keverjük krémesre a vajat, kétféle cukrot és a tojásokat. Fakanállal vagy lapáttal dolgozzuk hozzá adagolva a gyümölcsös, csonthéjas és lisztes keveréket.
Egy 30X11 cm-es sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal és szórjuk ki liszttel.
Töltsük bele a masszát és süssük 135 (!) fokos sütő alsó felében kb. 1,5 órát. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni és utána borítsuk óvatosan tálcára.

Fügés és datolyás gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jusztina
Félig mákos
Félig mákos

A tojásokat a cukorral és a puha Ramaval habosra keverjük. Hozzátesszük a sütőporos lisztet és a vaníliás cukrot, majd a 1,5 dl tejet. Ezután a tésztát kettévesszük és az egyik f...

Elkészítési idő: 40-45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas-diós kevert
Fahéjas-diós kevert

Tepsi: 23x26 cm. Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel jól összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben sütőtől függően kb. 25-perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrzöm....

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)
Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni. Hozzáadni a lisztet és az olvasztott Ramát. A diót, aszalt gyümölcsöt apróra vágni, mazsolát hozzáadni, majd belekeverni a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk