3 dkg mazsola
1,5 ek sherry (vagy édes bor)
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg datolya
8 dkg füge
2,5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj
1 dl narancslé
egy kisebb alma fele
3 dkg blansírozott mandula
5 dkg dió
4 dkg darált mandula
22 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
¼ tk őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
11 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
8 dkg porcukor
3 tojás
A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben.
Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a narancslében legalább 3 órát.
Az almát hámozzuk meg, nagylyukú reszelőn reszeljük le és az áztatási idő elteltével adjuk a gyümölcsökhöz.
A mandulát és a diót vágjuk apróra, keverjük össze a darált mandulával.
A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a sütőport, őrölt fahéjat és szegfűszeget.
Egy nagy keverőtálban keverjük krémesre a vajat, kétféle cukrot és a tojásokat. Fakanállal vagy lapáttal dolgozzuk hozzá adagolva a gyümölcsös, csonthéjas és lisztes keveréket.
Egy 30X11 cm-es sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal és szórjuk ki liszttel.
Töltsük bele a masszát és süssük 135 (!) fokos sütő alsó felében kb. 1,5 órát. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni és utána borítsuk óvatosan tálcára.
A megmosott mazsolát beáztatjuk az 1 evőkanál tejbe. Az 1 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMix össze mindent, és keverjük össze 180-re. Dörzsöld és cukormáz.
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 kanál mézet, 50 g margarint és a 4 kanál langyos tejet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport, és a sót. Néhány gyors mozdulattal átkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és az olvadt vajat. Összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű