7 tojásos vizes piskótát készítünk - nagy gáztepsiben sütjük.
20 dkg dióbél
1 cs.mazsola
1 fiola Kingston rumaroma ( ez adja a legfinomabb ízt a sütinek)
Krémhez :1 cs.vaníliás pudingpor
15 dkg kristálycukor
4 dl tej
15 dkg teavaj - margarin nem jó
Tetejére :15- 20 dkg kristálycukor
1 teáskanál citromlé
A kihűlt tésztát kb.3-4 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 6-8 dkg
durvára vagdalt dióval és 1 csomag mazsolával, amit meglocsoltunk
fél fiola aromával. Összeforgatjuk.
Krém: A pudingport összekeverjük a kristálycukorral, apránként
hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Még melegen simára
keverjük benne a vajat és hozzáadjuk a maradék rumaromát.
Ráöntjük még melegen a tésztára és összekeverjük óvatosan. Hagyjuk állni kb.20 percig. Egy ovális tálra halmozzuk a tésztát,sün formára igazgatjuk. Megtűzdeljük sűrűn negyed diógerezdekkel.
A kristálycukrot a citromlével együtt felolvasztjuk világos színűre.
Evőkanállal rácsorgatjuk a sütire . Egy napot hagyjuk állni,hogy a tészta magába szívja a karamellt és ne egy kemény páncél legyen a sütin.
1. A pudingot egy üvegtálban keverem össze, mindig mikrohullámú
sütőben készítem, biztos hogy sohasem kapja oda és nem kell
állandóan kavargatni sem. Közepes fokozaton kb.3 perc múlva meg
kell nézni,megkavarni és visszatenni. Újabb 2-3 perc múlva már
látható ahogy sűrűvé kezd válni. A megfelelő állag eléréséig főzöm a
mikróban.
2. Előfordul,hogy egy piskóta nem lesz szép egyenletes,vagy nem
emelkedik fel úgy,ahogy elképzeltük. Ennek a sütinek biztosan jó lesz.
3. Nagyobb ünnepek alkalmával többfélét is sütünk, a levágott
tésztaszélek akár krémmel töltöttek is,szintén megfelelőek a süni
elkészítéséhez,csak ekkor számoljunk a krémben lévő cukorral.
Az összes hozzávalót összekeverjük, kivajazott lisztezett formába öntjük és megsütjük. Sötétre sül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben. A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínport felverem a tejjel, majd a babapiskótán kívül mindent összedolgozok. Ez lesz a krém. Egy tál aljára kirakom sorba a babapiskótát és rákenek egy réteg krémet, majd me...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat, a cukrot és a margarint. Ezt követően adjuk hozzá a sütőport, a lisztet és a tejet, és kézi-mixer segítségével dolgozzuk csomómentesre. Gofrisütő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű