Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 evőkanál kakaó
1 db tojás
15 dkg darált keksz
5 dkg durvára vágott mogyoró (vagy mandula, vagy dió), én mandulát használtam
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
10 dkg vaj
fél dl tejszín
4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor (nálam csak 17 dkg)
A csokoládé bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
A vajat, cukrot, kakaót gőz felett összefőzzük, majd félrehúzva
belekeverjük a már felvert tojást. Visszatesszük a gőz fölé és
besűrítjük, bár nekem nagyon nem sűrűsödött már. :)
Ezután a gőzről levéve, beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Egy 25x25 cm-es (nagyobb nem jó csak kisebb) tálat, tepsit
megtöltünk a tésztával, jobban mondva, belenyomkodjuk kézzel.
Krém készítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük
a tejszínt és a pudingport. Kenhető szép krémet kapunk!
Ezt a krémet rákenjük az kekszes alapra.
A csokoládét és vajat vízgőz felett felolvasszuk, hagyjuk
kihűlni, majd mikor még kenhető bevonjuk vele a krémet!
Hűtőbe tesszük pár órára vagy éjszakára.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm-es formát, az oldalán 2,5 cm-re érjen fel a tészta. Készíthetjük mini tortaformákban is. Én ezeket a Gasztroshopban v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű