14 dkg vaj
16 dkg liszt
5 tojás ságája
Csipet só
Töltelék:
14 dkg dió
14 dkg cukor
5 tojás kemény habja
A tésztát összegyúrjuk és 32 kis gombocot formázunk. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap reggel kisodorjuk és a töltelékkel megtöltjük és hajtogatjuk.
Töltelék: a kemény habba a cukosdiót gyengén belekeverjük.
Forró sütőben vigyázva sütjük
A tojásokat, a cukrot és a vajat tegyük egy keverőtálba, és robotgéppel dolgozzuk össze őket. Ha összeállt homogén masszává, akkor tegyük bele a lisztet és a sütőport, majd keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtúrót, a tojások sárgáját és a cukrot botturmixszal simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a vaníliát. A sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, és a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gyúrd össze az alapanyagokat, és a masszát tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 25 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyurmázhatóbb állagúvá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű