14 dkg vaj
16 dkg liszt
5 tojás ságája
Csipet só
Töltelék:
14 dkg dió
14 dkg cukor
5 tojás kemény habja
A tésztát összegyúrjuk és 32 kis gombocot formázunk. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap reggel kisodorjuk és a töltelékkel megtöltjük és hajtogatjuk.
Töltelék: a kemény habba a cukosdiót gyengén belekeverjük.
Forró sütőben vigyázva sütjük
A tejet langyosítsd meg, de arra vigyázz, hogy ne legyen meleg. Keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jócskán megemelkedik. A...
Elkészítési idő: 11/2 óra Nehézség: Könnyű1. A szalagárét a tejben feloldjuk. 2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk. ◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját. ◾️A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A vizet, és a cukrot feltesszük főni. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű