70 dkg liszt
1 Rama
25 dkg cukor
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
esetleg reszelt citromhéj
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporos liszttel kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát előző este készítjük és egy éjjelen át pihentetjük. Jó kemény tésztát kapunk.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8—10 cm hosszúra vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütési hőfok/idő/mód: 180°C / 10-12 perc / alul-felül sütés
Szint: 3.
Ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem domborodnak ki.
A liszteket elkeverjük a sóval, szódabikarbónával. A kókuszolajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőt, tojást, kézi habverővel összekeverjük, majd apránként belekeverjük a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel alaposan elkeverjük. A tojás...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA piskótához: a tojássárgát a cukorral kikeverjük hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon megsütjük. (30x24...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá egy kis lisztet még… 2. Az egyik felébe belegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű