70 dkg liszt
1 Rama
25 dkg cukor
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
esetleg reszelt citromhéj
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporos liszttel kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát előző este készítjük és egy éjjelen át pihentetjük. Jó kemény tésztát kapunk.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8—10 cm hosszúra vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütési hőfok/idő/mód: 180°C / 10-12 perc / alul-felül sütés
Szint: 3.
Ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem domborodnak ki.
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a porcukorral, 13 ek. vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és kakaót. Sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokon (gázsütő 3-as...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű♥ TÉSZTA: A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni. Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű