70 dkg liszt
1 Rama
25 dkg cukor
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
esetleg reszelt citromhéj
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporos liszttel kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát előző este készítjük és egy éjjelen át pihentetjük. Jó kemény tésztát kapunk.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8—10 cm hosszúra vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütési hőfok/idő/mód: 180°C / 10-12 perc / alul-felül sütés
Szint: 3.
Ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem domborodnak ki.
1 dl tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A többi tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmálnát vagy a tetszés szerint gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a gyümölcsöt villával összetörjük, (ez is elmaradhat, majd a gép összezúzza, de szerintem így finomabb a végere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem. A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű