A tésztához:
50 dkg liszt
12,5 dkg Ráma - én zsírt használtam
10 dkg cukor - én 4 evőkanállal
1 csomag sütőpor
1 tojás + 1-nek a sárgája
tejföl, amennyivel össze áll a tészta kb 2 evőkanál
A töltelékhez:
6-8 nagy alma reszelve - én darabolva megfőztem pici vízzel és lecsepegtettem
20 dkg cukor - nálam 10 dkg
fahéj, szegfűszeg
A pudingkrémhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
4 dl tej
5 kanál cukor- nálam 2 kanál
1/2 citrom héja és leve
2 tojásfehérje habbá verve
Valamint:1 tojássárga a tetejét megkenni
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral összefőzzük, hogy ne legyen leve. A pudingot megfőzzük.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk. Rátesszük az almás tölteléket. A pudingba beleforgatjuk a felvert fehérjehabot, és az almás töltelékre borítjuk.
A maradék tésztával berácsozzuk a sütit. Tojássárgával megkenjük, és 4-es fokozaton kb 40 perc, vagy légkeveréssel 160 fok kb 35 perc
A tojásokat ketté választjuk, sárgáját kikeverjük cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a liszetet, tejfölt, sütőport. Finom masszává keverjük, közben a tojás fehérjét kemén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót, a tojások sárgáját, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a sőt összekeverjük és állni hagyjuk / a búzadara megduzzadjon / A tojásfehérjéket felverjük és a túrós masszába kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat a túróval simára keverjük (nem kell hozzá robotgép, kézi habverővel vagy fakanállal is tökéletes lesz). Hozzákeverjük a sütőporral és a negyedannyi édesítővel elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű