Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor
Elkészítés:
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.
◾️Az édesítőt, a margarint, a tojást, a mézhelyettesítőt habosra keverjük. ◾️Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport. ◾️A tejjel hígítjuk és lisztezett, zsírozott tepsiben 160°-on...
Elkészítési idő: 60 percKicsit összekever, 1/6 rész 2ek kakaóval, hűtőbe Különleges formába simítani a fehéret, tetejére kakaósból spirált nyomni 4-5 percig sütjük Kivesszük, gyorsan felszedjük...
Elkészítési idő: 1A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc