Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor
Elkészítés:
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.
A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojásokat,összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk és 150 fok 20-25 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1., Vedd elő a legnagyobb gáztepsidet! 2., Süss 10 tojásból (vagy 6 tojás+4 ek víz) egy piskótát, majd cérnával vágd ketté! (Ez lesz az alja és a teteje.) 3., Aztán süss még egy...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű