Családireceptkönyv.hu

Tündérsüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához...

25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez...
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma

Porcukor a sütemény hintéshez..

Elkészítés:


Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk
( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre
kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával)
Még forrón hozzákeverjük a tejfölt!
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk,
óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre)
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral,
majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába
és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük,
még pici lisztet dolgozhatunk bele.
60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót
sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe.
Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk,
amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk.
Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek
a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért :)
Összessen 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezegős lehet ,
de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul .
A lehűlt süteményünket porcukorral hintjük és
tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb :)))

Tündérsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós mézes pecsételhető keksz
Ropogós mézes pecsételhető keksz

Tészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit (lisztek, porcukor, só, kakaópor, fűszerek) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézet, a tojást, a Rámát és a rumaromát és ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Házi francia krémes
Házi francia krémes

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Házi francia krémes Házi francia krémes Galéria (7) Házi francia krémes Beküldve: 2012.08.19. Kategória: Krémes s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Klasszikus stollwerck szelet
Klasszikus stollwerck szelet

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a vajjal és beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót. Összedolgozzuk, négy részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk