20 cm átmérőjű tortaformához:
2 db tojás
175 g szobahőmérsékletű vaj
100 g cukor
4 db körte
135 g liszt
2 teáskanál sütőpor
100 g darált sótlan mogyoró
50 g étcsokoládé
3 evőkanál sárgabarack lekvár
2-3 evőkanál tejszín
1. Előkészítünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és sütőpapírral béleljük ki.
2. A körtét meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, az étcsokit felaprítjuk, a mogyorót ledaráljuk.
3. A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a mogyorót, a körtedarabkák 2/3 részét és az apróra vágott étcsokit, és elkeverjük.
4. A masszát a tortaformába egyengetjük, a maradék körtét a tetejére szórjuk, kicsit belenyomkodjuk, majd sütőbe toljuk, és 40-50 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy megsült-e.
5. A kész sütemény tetejére tűzhelyen a néhány perc alatt megfolyósított sárgabarack lekvárt csorgatunk, majd közvetlenül tálalás előtt tejszínnel locsoljuk meg.
A répákat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az 5 dl vízzel puhára főzzük. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a répapürét a lábasba, hozzáadjuk a cukrokat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük. 2. 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral habosra keverünk. 3. A tésztát 2 rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet is. Ezután beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű