Tészta:
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
6 db tojássárgája
1 cs.sütőpor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Krém:
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 db tojássárgája
1 cs.vaníliáscukor
dió nagyságú vaj
20 dkg porcukor
25 dkg ráma
A tojásokat szétválasztjuk,a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és kakaóporral.
A tojásfehérjéket felverjük,majd az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk a habhoz.
Ezután a masszához keverjük a lisztkeveréket.
A masszát 26 cm átmérőjű formába öntjük,tetejét elsimítjuk úgy,hogy a szeleken magasabb legyen,mint középen,hogy sülés közben ne nagyon púposodjon fel.
180 °C -on 40-45 percig sütjük. 20-25 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni,mert összeesik a tészta.
5 percig nyitott sütőben hagyjuk ,aztán rácsra borítva,konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
2 dl tejet a vaníliás cukorral,vajjal felforralunk, a maradékot a liszttel,tojássárgájával simára keverünk hozzáadjuk a forralt tejhez és sűrűre főzzük.
A rámát habosra keverjük a porcukorral,kakaóporral és a kihűlt masszához adjuk.
A tortát 3 lapra vágjuk és a krémmel töltjük.
A tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és faka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a tészta hozzávalóit, majd 3-5 mm vastagságóra kinyújtom, majd kis karikákat vágok. Ezeket sütőpairra tesszük, majd habzsák segítségével rányomom a cukros tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojásokat, a sárgákat a xilittel keverjük habosra, fehéredésig. A mandulatejet melegítsük fel és csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű