Tészta:
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
6 db tojássárgája
1 cs.sütőpor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Krém:
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 db tojássárgája
1 cs.vaníliáscukor
dió nagyságú vaj
20 dkg porcukor
25 dkg ráma
A tojásokat szétválasztjuk,a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és kakaóporral.
A tojásfehérjéket felverjük,majd az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk a habhoz.
Ezután a masszához keverjük a lisztkeveréket.
A masszát 26 cm átmérőjű formába öntjük,tetejét elsimítjuk úgy,hogy a szeleken magasabb legyen,mint középen,hogy sülés közben ne nagyon púposodjon fel.
180 °C -on 40-45 percig sütjük. 20-25 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni,mert összeesik a tészta.
5 percig nyitott sütőben hagyjuk ,aztán rácsra borítva,konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
2 dl tejet a vaníliás cukorral,vajjal felforralunk, a maradékot a liszttel,tojássárgájával simára keverünk hozzáadjuk a forralt tejhez és sűrűre főzzük.
A rámát habosra keverjük a porcukorral,kakaóporral és a kihűlt masszához adjuk.
A tortát 3 lapra vágjuk és a krémmel töltjük.
- a tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a sóval -a tejet meg langyositjuk a barna cukorral,feloldjuk benne a morzsolt élesztőt,felfuttatjuk,majd belekeverjük a tojássárgá...
Elkészítési idő: 1ora4 dl tejben főni tesszük a megmosott rizst egy csipet sóval. Ha a rizs megpuhult, hozzáöntjük a keményítővel elkevert maradék tejet, és sűrűre főzzük. Cukorral ízesítj...
Elkészítési idő:Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...
Elkészítési idő: 1,5