Blat - 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 9 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra.Crema - 1 ou, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 2 linguri cacaco neagra, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingura esenta rom, 300 gr unt.Sirop - 1 portie sirop pentru torturi.Decor - 150 gr ciocolata neagra + 1 lingurita ulei
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Galbenusurile mixate se amesteca usor cu albusurile batute si faina amestecata cu praful de copt +cacao .
Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.
Preparare Crema
Intr-un vas se mixeaza oul cu zaharul, laptele si cacaua.
Compozitia se pune pe foc amestecand periodic. Dupa primul clocot se amesteca continuu.
Cand incepe sa isi schimbe consistenta (sa se ingroase ) se ia de pe foc si se pune la racit.
Cand este usor calduta se adauga untul, esentele (vanilie si rom).
Se mai lasa 5 min apoi se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Intr-o tava se aseaza prima foaie de blat (baza) si se insiropeaza.
Se adauga crema (3/4) si se intinde intr-un strat uniform.
Se aseaza a doua foaie de blat , se insiropeaza si se preseaza usor.
Prajitura se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Finisare
Se indeparteaza marginile prajiturii apoi adaugam un strat fin de crema.Se introduce la rece pentru 15 min apoi se portioneaza .Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Fiecare prajitura se glazureaza cu ciocolata topita , se pun intr-o tava si se introduc la rece pana se intareste ciocolata.Amandinele se pun pe hartii speciale apoi le decoram cu o avelina din crema.
A két fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverő...
Elkészítési idő:: a cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal, a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Adjuk hozzá a kakaóport is, majd keve...
Elkészítési idő:Így készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...
Elkészítési idő: 100 perc