Blat - 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 9 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra.Crema - 1 ou, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 2 linguri cacaco neagra, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingura esenta rom, 300 gr unt.Sirop - 1 portie sirop pentru torturi.Decor - 150 gr ciocolata neagra + 1 lingurita ulei
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Galbenusurile mixate se amesteca usor cu albusurile batute si faina amestecata cu praful de copt +cacao .
Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.
Preparare Crema
Intr-un vas se mixeaza oul cu zaharul, laptele si cacaua.
Compozitia se pune pe foc amestecand periodic. Dupa primul clocot se amesteca continuu.
Cand incepe sa isi schimbe consistenta (sa se ingroase ) se ia de pe foc si se pune la racit.
Cand este usor calduta se adauga untul, esentele (vanilie si rom).
Se mai lasa 5 min apoi se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Intr-o tava se aseaza prima foaie de blat (baza) si se insiropeaza.
Se adauga crema (3/4) si se intinde intr-un strat uniform.
Se aseaza a doua foaie de blat , se insiropeaza si se preseaza usor.
Prajitura se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Finisare
Se indeparteaza marginile prajiturii apoi adaugam un strat fin de crema.Se introduce la rece pentru 15 min apoi se portioneaza .Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Fiecare prajitura se glazureaza cu ciocolata topita , se pun intr-o tava si se introduc la rece pana se intareste ciocolata.Amandinele se pun pe hartii speciale apoi le decoram cu o avelina din crema.
Kevesen tudják, hogy a palacsinta tej és tojás nélkül is szépen összeállítható. Igaz, csak vékony palacsinták sikerülnek az ilyen böjtös tésztából, de a célnak megfelelnek. A néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekutyulod golyókat csinálsz belőle vagy lapítottat vagy hosszút, ahogy kedved van ha akarod, beforgatod zsemlemorzsába vagy ilyesmibe forró olajban kisütöd
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű