1 alma
4tk darált mál
2tk méz
1 tojás
1 marék zabpehely (50 gramm)
Az almát meghámozzuk majd lereszeljük. Végül a hozzávalókat összegyúrjuk, közben előmelegítjük a sütőt.
Az állaga egy kicsit folyós, de nem baj, bekanalazzuk egy sütőpapírral kibérelt tepsibe kicsi adagokra.
15-20 percig sütjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a rumaromával, a kakaóporral, valamyennyi porcukorral meg a tejjel összegyúrtam. Ezt elgyengettem a forma alján, kb 1,5 centi magas lett így az alsó lap a 19 centis formá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű