Cukros tetejű baba piskóta
Kávé
1 rumaroma
1 csomag mazsola ( 25 dkg )
1 tasak Házi krémes por
8 dl hideg tej
1/2 l habtejszin vagy Hulala
Baba piskótát rumos kávéba mártom ezzel a tál alját kirakom . A Házi krémes port a tejjel sűrűre felverem és a fele krémet a piskótára kenem megszórom mazsolával utána még egy sor rumos kávéba mártogatott piskóta és rá a krém másik fele erre is szórtam mazsolát . Felverni a habtejszínt és felét rákenni a mazsolával megszórt krémre és ezt is megszórni mazsolával és végül a hab másik felét ráhalmozni .
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefírt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet, és jól kidagasztom. (Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a narancshéjjal és a sóval. A narancsléhez ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a folyadékkal összekeverjük. Hozzákeverjük a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összeállított tésztát átgyúrjuk,fél órát hidegre tesszük pihenni.Sütőpapíros tepsit készítünk elő.A tésztát elfelezzük,két rudat sodrunk belőle,mindegyiket 30 db 10 dkg-os darab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű