Cukros tetejű baba piskóta
Kávé
1 rumaroma
1 csomag mazsola ( 25 dkg )
1 tasak Házi krémes por
8 dl hideg tej
1/2 l habtejszin vagy Hulala
Baba piskótát rumos kávéba mártom ezzel a tál alját kirakom . A Házi krémes port a tejjel sűrűre felverem és a fele krémet a piskótára kenem megszórom mazsolával utána még egy sor rumos kávéba mártogatott piskóta és rá a krém másik fele erre is szórtam mazsolát . Felverni a habtejszínt és felét rákenni a mazsolával megszórt krémre és ezt is megszórni mazsolával és végül a hab másik felét ráhalmozni .
Elkészítése: Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA 14 dkg cukrot a 3 tojással és a 2 tojássárgával kikeverünk.Utána a 14 dkg lisztet a tojásfehérjét habbá verve hozzáadjuk és végül a diót mazsolát óvatosan a tésztához keverjük. Ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!) A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes