TÉSZTA:
20 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
TÖLTELÉK:
bármilyen lekvár
Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük.
Batyut formálunk belőle.
Kisütjük, porcukorral megszórjuk.
Tészta: A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikhez kakaóport adunk. Nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 180°C-on megsütjük, 9 perc, alsó-felső...
Elkészítési idő:A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő:A lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, erre a forgókéses aprító a legjobb szerszám, ha elég nagy a tál, hogy beleférjen. Adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereke...
Elkészítési idő: 30 perc