A tésztához:
30 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj
1 mk sütőpor (elhagyható)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 ek cukor
A krémhez:
40 g vaníliás pudingpor (Dr. Oetker Vanília Puding)
3 ek cukor
450 ml tej
25 dkg krémtúró
A gyümölcszseléhez:
25 dkg ribizrli
1 ek cukor
1 ek kukoricakeményítő
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet lehet hozzáadni,de tényleg óvatosan hogy a tészta szépen összeálljon,és ne válljon folyóssá ragadóssá. A tésztát 30 percre letakarva hűtőbe tesszük.
A krémhez megfőzzük a pudingot sűrűre. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a krémtúróval
A tésztát kivajazott lisztezett piteformában 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Ha kihűlt megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére is díszítésnek.
A gyümölcszseléhez feltesszük főni a ribizlit a cukorral, ha már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a keményítőt és felrottyantjuk,ráöntjük a tortánk tetejére,és mehet a hűtőbe. Végül ízlés szerint díszítjük
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütés nélküli receptek > Sütés nélküli puncskocka Sütés nélküli puncskocka recept Sütés nélküli puncskocka Beküldve: 2014.08.04. Kategória: Sütés n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes