menu

Családireceptkönyv.hu

Hideg kutya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg kókuszzsír
2 db tojás
7 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1 csomag vajas keksz

Másik változata
1 csomag ostya tortalap
25 dkg sütőmargarin
2 db egész tojás
25 dkg kristálycukor
2 dkg kakaó
1 csomag csokoládés pudingpor (főzni való)
kevés rum én aromát használok
2 marék mazsola
kókuszreszelék

Elkészítés:


A kókuszzsírt kimérem egy jénai edénybe, és vízgőz fölött megolvasztom.
Addig a 2 egész tojást felhabosítom a porcukorral, majd hozzákeverem a kakaóport is.
Ezután a langyosra hűlt kókuszzsírt evőkanalanként hozzákeverem a kakaós masszához.
Egy hosszúkás dobozt kibélelek fóliával, és rétegezve belerakom a csokimasszát és a vajas kekszet, míg el nem fogy minden. Betakarom fóliával, és legalább 3 órára hűtőbe teszem, de legjobb egy teljes éjszakára.
Ha összedermedt, akkor lehet szeletelni.

Másik változata

Egy 2 literes lábasba tesszük a margarint, a tojásokat, a cukrot, a kakaót és a pudingport.
Jól összekeverjük, takaréklángon melegítjük. Felfőzzük, levesszük a tűzről.
Beletördeljük a tortalapokat.
Hozzákeverjük a mazsolát és a rumot vagy aromát.
Folpack-tal kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd fagyasztóba tesszük. Másnap kiborítjuk, leszedjük a fóliát.
Felszeleteljük kb.1 cm-es darabokra, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Frissen fogyasztjuk, a maradékot hűtőszekrényben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fagyasztóban sokáig eláll, érdemes nagyobb adagot készíteni, így ha hirtelen vendégek jönnek, gyorsan van süteményünk. Isteni finom!

Hideg kutya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Trifle
Trifle

4 tojásból piskótát készítünk. 15 dkg málnát, 15 dkg epret, 15 dkg erdei gyümölcsöt, felfőzünk egy kanál mézzel, kevés vaníliával és egy kanál citromlével, majd villával összetörjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusz petty
Kókusz petty

♥ A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a kakaót, a lisztet, a sütőport és 4 evőkanál vizet. Az így készült masszát egy 35 ×...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel
Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel

Először a mogyoróvajas tölteléket készítjük el. A mogyoróvajat a nádcukorral eldolgozzuk. Amikor már összeállt a massza, akkor hengeré formázzuk, majd 32 egyenlő darab kis részre v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rákóczi túrós (Rákóczi János 1930-as szakácskönyve a
Rákóczi túrós (Rákóczi János 1930-as szakácskönyve a

Először a tésztát készítjük el. A lisztbe beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, és csipetnyi sót. Ezeket addig gyúrjuk, míg egy szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk