TÉSZTA:
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek. méz
5 dkg margarin
1 ek. szódabikarbóna
10 dkg porcukor
KRÉM:
20 dkg margarin + 20dkg porcukor
1/2 l tej + 4 ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaó
MÁZ:
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
2-3 ek. forróvíz
kb. 5 dkg margarin
A mézbe tegyük bele az 5 dkg margarint, melegítsük fel. Ha egy kicsit kihűlt adjuk hozzá a tojást, porcukrot, lisztet, sütőport és gyúrjuk össze. 3 részre osztjuk, késhegynyi vastagra nyújtjuk, zsírozott tepsi hátán 200 fokon 6 percig sütjük. (zsemleszínűre)
A tejet főzzük meg a liszttel.
Keverjük habosra a margarint a porcukorral.
Keverjük össze a krémeket, majd vegyük ketté. Egyik felét vaníliás cukorral, másikat kakaóval ízesítjük.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, hozzáadjuk a forróvizet, a margarint. Kicsi lángon lassan felolvasztani és rákenni a sütemény tetejére.
Másnap lehet szeletelni. Addigra visszapuhul a tészta a krémtől.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű