A leírásban részletezve
Kisebb tepsihez:
4 db tojás sárgája
15 dkg Ráma
15 dkg cukor
1 db sütőpor
25 dkg liszt
Nagy gáztepsihez:
6 db tojás sárgája
25 dkg Ráma
25 dkg cukor
1 db sütőpor
40 dkg liszt
A tésztát géppel kidolgozni, utána egy órára hűtőbe rakni.
Egy óra múlva egy tepsiben szétnyomkodni, szétosztani, krémlapáttal simítani, rá egy kis üveg baracklekvárt kenni.
4 db tojás fehérjét 6 db tojás fehérje
15 dkg cukorral felverni habnak és belekeverni 25 dkg cukor
15 dkg darált diót, ezt rákenni a tészta tetejére. 25 dkg darált dió
½ óra sütés 180 fokon.
A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Kisebb hőálló tálba tesszük a gyümölcsöt. A vajat, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben elkeverjük a száraz anyagokat, majd a margarinnal, a tejföllel és tojásokkal összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, kis adagokban tejjel lágyítjuk. Szép h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű