menu

Családireceptkönyv.hu

nyalóka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár cukor (1,5 decis)
fél pohár víz
negyed pohár (kb. 2 evőkanál) glükózszirup
1 evőkanál sűrű szörp vagy 2 evőkanál rostos gyümölcslé
cukor/étel hőmérő

Elkészítés:


A cukrot a vizet és a glükózszirupot beteszem egy kisebb edénybe és szép fokozatosan elkezdem melegíteni, időnként megkeverem.140 C fok környékén leveszem a tűzről és tempósan kevergetem, hogy hűljön ki egy kicsit (ez néhány perc), ezután jól elkeverem benne a szörpöt vagy a rostos gyümölcslevet, majd formákba töltöm vagy egyszerűen csak szilikon lapra csurgatom. Hagyom megdermedni, majd (ha nem fogy el azonnal), akkor celofánba csomagolom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne kerüljön bele az előírtnál több szörp vagy gyümölcslé, mert akkor előfordulhat, hogy nem fognak megszilárdulni a nyalókák. Lehet színezni és ízesíteni is nyalókákat: az ételfestéket még főzés közben, 100 C fok körül érdemes hozzáadni, az ízesítőt pedig a legvégén, a szörppel vagy gyümölcslével együtt.

Nyalókát készíteni jó mulatság, de nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, mert a forró cukor súlyos égési sérüléseket okozhat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes fahéjas kevert süti
Mézes fahéjas kevert süti

Egy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd közepére öntjük az olvasztott vajat, a tojásokat, mézet és fokozatosan a tejet. Ragacsos tésztává keverjük, majd egy kivajazott, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Dióskrémes
Dióskrémes

Először a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl hideg tejjel és a kristálycukorral simára keverjük. A tejet feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingot és folyamatos k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite
Pite

Kis tepsi, előmelegített sima (!) sütő 175 °C A tészta összeállítás után pihenjen hűvösön 1/2 órát. Majd ketté kell osztani, az első részt kinyújtani, megszurkálni és félig megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kekszrúd
Kekszrúd

A háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk