Családireceptkönyv.hu

nyalóka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár cukor (1,5 decis)
fél pohár víz
negyed pohár (kb. 2 evőkanál) glükózszirup
1 evőkanál sűrű szörp vagy 2 evőkanál rostos gyümölcslé
cukor/étel hőmérő

Elkészítés:


A cukrot a vizet és a glükózszirupot beteszem egy kisebb edénybe és szép fokozatosan elkezdem melegíteni, időnként megkeverem.140 C fok környékén leveszem a tűzről és tempósan kevergetem, hogy hűljön ki egy kicsit (ez néhány perc), ezután jól elkeverem benne a szörpöt vagy a rostos gyümölcslevet, majd formákba töltöm vagy egyszerűen csak szilikon lapra csurgatom. Hagyom megdermedni, majd (ha nem fogy el azonnal), akkor celofánba csomagolom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne kerüljön bele az előírtnál több szörp vagy gyümölcslé, mert akkor előfordulhat, hogy nem fognak megszilárdulni a nyalókák. Lehet színezni és ízesíteni is nyalókákat: az ételfestéket még főzés közben, 100 C fok körül érdemes hozzáadni, az ízesítőt pedig a legvégén, a szörppel vagy gyümölcslével együtt.

Nyalókát készíteni jó mulatság, de nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, mert a forró cukor súlyos égési sérüléseket okozhat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar moskauer
moskauer

Elkészítés Moskauer csokis diós narancsosA moskauerhez a diót mozsárban aprítsuk durvára. Ne daráljuk, akkor jó, ha maradnak apró darabok benne. A tejszínt, vajat és a cukrot lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Raffaelló kocka
Raffaelló kocka

A hozzávalók. A mandulát forrázzuk le, barna héjától szabadítsuk meg. Az 5 dkg kókuszreszeléket egy kicsit daráljuk finomabbra. Az ostyalapokat éles késsel óvatosan vágjuk fel. Sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Panda mama
Grízes Mézes Krémes
Grízes Mézes Krémes

1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk