25 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
3 tojás sárgája
2 ek. tejföl
2 ek.cukor
1 kk. szódabikarbóna
olaj a sütéshez
A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, és lisztezett nyújtódeszkán másfél centisre kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét is kiszúrjuk egy kisebb pohárral. Nem túl forró olajban kisütjük a közepéből kivájt kis darabokkal együtt. Lekvárral vagy édes tejföllel kínáljuk.
Szaggató: 6 - 7 cm és 3 cm
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a mákhoz a fahéjat, a dióhoz pedig a szegfűszeg...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. 2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. 3. A lisztet a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a pici sóval és a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű