• 40 dkg liszt,
• 15 dkg cukor
• 15 dkg zsír
• ½ csom. sütőpor
• 1 tojás sárgája
• ½ csom. fahéj
• 2 kanál tejföl
Fentiekből puha tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és zsírozott tepsibe terítjük. Erre bőven fejtett meggyet (vagy reszelt almát) szórunk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és a meggyekre terítjük.
Tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. Sütés után kockákra vágjuk.
Hagyományos palacsintákat sütünk, én most zabliszteset készítettem (a liszt felét egyszerűen zablisztre cseréltem) A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy vajat kikeverjük a cukorral. Leszedjük a banánok héját, villával összetörjük őket, majd hozzákeverjük a cukros vajhoz. Beleütünk 4 tojást, elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőpo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. Tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, 1 órát pihentetjük. Újra kinyújtjuk tányér nagyságúra 8 cikkre o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű