45 dk g liszt
10 dk g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)
pár csepp citromlé
1 tojás+ 1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
15 dk g akácméz (virágmézből is készíthető)
80 g vaj vagy zsír
A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tyúktojás sárgája méretű gombócokat készítünk és nem túl szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük. Mikor már nem forró a puszedli, de még meleg, akkor mártjuk meg a mázban az egyik oldalukat, majd egy tálra tesszük, hamar meg fog száradni.
Hozzávalók a mázhoz:
1 tojásfehérjét 120 g porcukorral 3 adagban villával elkeverünk. Nem kell habosítani, csak oszlassuk el. Ez a máz mennyiség 3-4 adag puszedlire elegendő.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32x34cm-es lapot nyújtunk, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A pudingporokat vaníliás cukros tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A levét kifacsarjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle cukrot és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 cs. babapiskótát rummal megkenjük, ecset segítségével. Fele krém – babapiskóta – krém. Tetejére tejszínhab.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes