A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! ?
Hozzávalók 20 darab közepes méretű muffinhoz:
– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– fél bögre étolaj (1,25 dl)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl)
A tetejére:
– kb. 5 dkg vaj felolvasztva
+ vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet.
Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy, hogy körülbelül a kapszlik a kétharmadukig legyenek töltve.
190 fokon halvány aranyszínűre sütjük, majd megkenjük őket olvasztott vajjal és megszórjuk az ízlés szerinti cukros keverékekkel.
Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKeverjük el tejet a tojásokkal és a vaniliás cukorral. Tegyük a kenyereket egy lapos tálba, öntsük rá a tojásos tejet. Fordítsuk meg, várjuk meg, amíg sz összes tejet felszívta....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű