Családireceptkönyv.hu

NÉRÓ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 8 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt

A töltéshez:

1 üveg lekvár, lehetőleg barack (400g)

A csokizáshoz:

50 gr étcsokoládé

Elkészítés:


A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és így habosra keverjük.Ezután hozzákeverjük a lisztet, fakanállal, lazán keverve.

A kész tésztát habzsákba töltjük, sima csővel, sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk kb 2,5 cm-átmérőjűt. Megpróbálva egyforma méretűeket. (ez nekem nem sikerült, de nem is igen összpontosítottam rá, hisz nem vagyok cukrászda, és az íz a lényeg, azzal pedig nincs hiba.) Figyeljünk még arra, hogy hagyjunk köztük kicsi helyet, mert sütés közben kissé elterülnek.

180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni őket. Ha kihűltek 1-1 egyforma darabot lekvárral összetapasztunk.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk,

picit hagyjuk visszahűlni, majd egy zacskóba tesszük, (én sütőpapírból csináltam neki egy tasakot)

pici lyukat vágunk rá és becsíkozzuk a csokoládéval a süteményeket.

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/nero-teasutemeny/







NÉRÓ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Kávés kocka recept
Kávés kocka recept

​A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. A tojásos keverékhez adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Dobos mézes
Dobos mézes

A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!
Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!

Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk