200 gbúzafinomliszt
80 gporcukor
1 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálőrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
1 dbtojás
1 ev. kanálminőségi kakaó
2 ev. kanálméz
50 gvaj
Öntet - díszítés:
1 dbtojás fehérjéje
120 porcukor
Egy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot, kakaót, tojást, sütőport és a mézeskalács-fűszert (fahéj vagy fúszerkeverék).
Egy kisebb edényben alacsony lángon felolvasztjuk a vajat és a mézet, majd hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz. Egy főzőkanállal elkeverjük, és hígabb tésztát kell, hogy kapjunk. A kész tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tészta megköt, és egyszerűen lehet majd vele dolgozni. Puha, lágy és nem szakad.
A tésztát kb. fél centi vastagságúra gyúrjuk (de bátran lehet vastagabbra is nyújtani, attól függ, milyen tésztát szeret), tésztaszaggatóval pedig formákat szaggatunk. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
A tésztát 170 fokon sütjük. Mivel a tészta nagyon vékony volt, így 5 perc elég volt neki, hogy elkészüljön, de vastagabb tészta esetében a sütési idő akár 3-4 perccel is hosszabb lehet. A lényeg, hogy a tésztát ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és keserű lesz.
Amint megsült, kivesszük a sütőből, megkenjük a tojásfehérjével és kihűtjük.
A díszítéshez a tojások fehérjét és a cukrot elkeverjük. Én ehhez nem robotgépet használtam, hanem kézzel készítettem el a habot a díszítéshez. A süteményeket tetszés szerint díszítjük – ehhez a masszát habzsákba tesszük és kis átmérőjű fejet használunk, vagy simán zacskóba töltjük és a zacskó sarkát levágjuk ügyelve arra, hogy a lyuk a lehető legkisebb legyen.
A hozzávalókat külön-külön összekeverjük majd a két keveréket is. Muffinsütőben tálkákat formázunk belőlük. 175°C-on 10-12 percen át süssük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófával kinyújtom kb 3-5 mm vastagságúra , tetszőleg szaggatóval szaggatom .Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát reszeljük le, a banánt pedig pépesítsük. 2. A datolyákat áztassuk legalább 2 órán át, majd turmixoljuk krémesre. 3. A datolyakrémhez és a pépesített gyümölcsökhöz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. 2. A fehérjét kemény habbá verjük, és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű