Családireceptkönyv.hu

Zserbó szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Negyed kiló vaj, 50 dkg liszt 4 toj. sárg.8 dkg porcukor 1 vanilia 1dkg élesztő,késhegynyi szóda. pár kanál tej az élesztő feloldáshoz, 3 lapba nyujtjuk. töltelék:20 dkg darált dió. 20 dkg porcukor barack lekvár. tetejére 1 tábla csoki

Elkészítés:


A lapot sütőpapirralt bélelt tepsibe tesszük, rá kenjük a lekvárt, majd erre a darált dió és porcukot keverék felét, majd rá a középső lapot, ismét lekvár és dió keverék.a legfelső lapot villával kicsit megszurkáljuk hogy sütésneél tudjon a levegő kijönni. 1-2 órára félretesszük kelni, majd utána be a sütőbe. Ha kihült az olvasztott csokival megkenjük. / vizgőz fölött 3 kanál étolajjal kiolvaszjuk/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sportszelet
Sportszelet

A kekszbe belekeverjük a kakaóport. A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gesztenyés muffin
gesztenyés muffin

A masszát villával szétnyomkodtam, majd hozzáadtam a csokit /olvasztva/ elkevertem, majd hozzáadtam a a tojások sárgáját, a vajat, a lekvárt, majd ezt elkeverve hozzáadtam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós ( kókuszos) korongok
Diós ( kókuszos) korongok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk