Negyed kiló vaj, 50 dkg liszt 4 toj. sárg.8 dkg porcukor 1 vanilia 1dkg élesztő,késhegynyi szóda. pár kanál tej az élesztő feloldáshoz, 3 lapba nyujtjuk. töltelék:20 dkg darált dió. 20 dkg porcukor barack lekvár. tetejére 1 tábla csoki
A lapot sütőpapirralt bélelt tepsibe tesszük, rá kenjük a lekvárt, majd erre a darált dió és porcukot keverék felét, majd rá a középső lapot, ismét lekvár és dió keverék.a legfelső lapot villával kicsit megszurkáljuk hogy sütésneél tudjon a levegő kijönni. 1-2 órára félretesszük kelni, majd utána be a sütőbe. Ha kihült az olvasztott csokival megkenjük. / vizgőz fölött 3 kanál étolajjal kiolvaszjuk/
Tészta: A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszkeveréket, amivel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, mézet és a csokit, összemorzsoljuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a tojást, amivel összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tehéntúrót törjük át robotgéppel és adjuk hozzá a puha vajat, a sót, ízesítsük vaníliaaromával és keverjük jól össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, gyúrjunk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű