Hozzávalók:
1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.
Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk.. A gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy közepes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a citromlevet, és a fűszereket. Kb. 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótát megsütjük. A pudingot a tejjel felfőzzük, ha kihűlt kikeverjük a vajat a cukorral majd adagonként hozzáadjuk, ezután a túrót is beleszórjuk. Rétegezzük: Piskóta, lekvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha margarint és a cukrot összedolgozzuk, a 4 tojást egyenként hozzáadjuk. A sütőport, a lisztet és a diót elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Kikent, kili...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű