• Tészta:
o 4 db tojás
o 20 dkg porcukor
o 10 evőkanál víz
o 15 dkg darált dió
o 20 dkg liszt
o 1 csomag sütőpor
o 1 csipet só
• Krém:
o 3 db tojássárgája
o 3 evőkanál liszt
o 2,5 dl tej
o 15 dkg porcukor
o 1 csomag margarin
o 2 csomag vaníliás cukor
• Hab:
o 3 dl tej
o 2 csomag tejszínhabpótló por
A tojások sárgáját a porcukorral, és a vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel keményre felverek, és a krémre kenem. A tetejére csokit reszelek.
Az összes hozzávalót bedobjuk a mixerbe és egyneművé keverjük. Az édesítő szerepét most a mazsola vállalta magára, de aki édesebb szájú, az tehet hozzá némi xylitet vagy eritritet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot terítünk. A diót durvára őröljük, a cukrozott narancshéjat pedig...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a reszelt hagymával kikavarjuk. A lisztet a tojással és a vajjal összedolgozzuk. A sajtokat lereszeljük és a tésztához adjuk, sózzuk és meggyúrjuk. A tésztát lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű