15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
--Serpenyő mérete 24 cm.. kikenjük vastagon vajjal -a barackokat ketté vágjuk ,a serpenyőbe eligazgatjuk a vágott felével felfele -a tojást+ cukrokat elkeverjük -bele a tej +...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, cakkos - virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk a linzereket, a tetejét ugyan olyan szaggatóval, csak lyuk v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLúdláb szelet:. Tepsi: 23x39. Tészta: 4 db tojást 16 dkg cukorral ,3 ek vízzel jól kikeverünk. Hozzáadunk 16 dkg lisztet,1 sütőport,2 dkg kakaóport,5 dkg durvára vágott diót.(Én...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA piskótához a 8 tojás fehérjét habbá verjük a 8 ek cukorral,belekeverjük a tojások sárgáját,és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 c-on s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű