15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy közepes tepsit kivajazunk. Elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsírral. Amikor már jó morzsalékos, simára gyúrjuk a tojással és a tejföllel. A tésztát fóliába c...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 tojást felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, tojássárgáját, olajat, joghurtot és lisztet. Összekeverjük robotgéppel. Kizsírozott és lisztezett tepsibe kiöntjük. 180C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű