2 tojás
2 ek. liszt, 2 ek. cukor
2 tk. kakaópor (ha valaki kakaósabb piskótát szeretne, az tehet bele többet is, de akkor érdemes csökkenteni a liszt mennyiségét)
1 üveg meggybefőtt
1 dl cseresznyepálinka
1 tábla tejcsokoládé
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag „nem főzős” pudingpor
3 dl tej (vagy amennyit a pudinghoz írnak)
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a 2 kanál cukrot keverjük habosra a tojások sárgájával. Majd adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan adjuk a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak alapján. A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval, majd óvatosan összekeverjük a pudinggal.
A meggyet beáztatjuk a pálinkába, és egy kicsit összemelegítjük. Majd leszűrjük. A leszűrt pálinkát ráönthetjük a piskótára.
A csokit apróra vágjuk, majd elkezdjük rétegezni a süteményt. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk.
A tojássárgáját a cukkaral habosra keverjük és 4 kanál vízzel, és a vaníliás cukorral, a tojásfehérjéket 2 kanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap formára. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű