2 tojás
2 ek. liszt, 2 ek. cukor
2 tk. kakaópor (ha valaki kakaósabb piskótát szeretne, az tehet bele többet is, de akkor érdemes csökkenteni a liszt mennyiségét)
1 üveg meggybefőtt
1 dl cseresznyepálinka
1 tábla tejcsokoládé
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag „nem főzős” pudingpor
3 dl tej (vagy amennyit a pudinghoz írnak)
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a 2 kanál cukrot keverjük habosra a tojások sárgájával. Majd adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan adjuk a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak alapján. A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval, majd óvatosan összekeverjük a pudinggal.
A meggyet beáztatjuk a pálinkába, és egy kicsit összemelegítjük. Majd leszűrjük. A leszűrt pálinkát ráönthetjük a piskótára.
A csokit apróra vágjuk, majd elkezdjük rétegezni a süteményt. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, porcukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére ízlés szerint rászór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg cukkinit és a langyos tejet turmixoljuk össze, hogy ne legyen benne cukkini darab. Ezután gyúrjuk össze a fűszerkeverékkel és a liszttel, nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a citromhéjat és levet, majd a lisztet, és robotgéppel jól kikeverjük. Nyomózsákba tesszük. A sütőlemezt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat az olvasztott csokoládét és a kókusztejet összeturmixoljuk, majd a formákba adagoljuk, és mélyhűtőbe tesszük 6-8 órára.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű