menu

Családireceptkönyv.hu

10 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
2 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
kb. 20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál rum aroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rum aromát, citromhéjat is. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk (én most linzervirág formával), de lehet sima karikára is. Ugyanúgy sütjük, mint a hagyományos fánkot.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

10 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Diós-habos sütemény
Diós-habos sütemény

A tojások sárgáját a porcukorral, és a vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Non-plus ultra
Non-plus ultra

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk. Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk. A tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fahéjas cruffin
Fahéjas cruffin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vastagmákos
Vastagmákos

A tésztához gyúródeszkára szitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáljuk a porcukrot, és beledaraboljuk a vajat. Az egészet összemorzsoljuk, majd a tojássárgáját és tej...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk