1 tojás
2 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
kb. 20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál rum aroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rum aromát, citromhéjat is. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk (én most linzervirág formával), de lehet sima karikára is. Ugyanúgy sütjük, mint a hagyományos fánkot.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezeket összekeverni s 26 x 34 cmes tepsiben sütni. Kihűteni. Krém: 7 dl tejben 2 cs vanillia puding port sűrűre főzni, hűteni. 15 dkg ramat 8 ek porcukorral kikeverni és belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 500 g vajból és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat, és ne is habosítsuk ki. Csak lass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre vágjuk, majd 6 cipót formálunk belőle. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük. Krém: A vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű