Hozzávalók:
– 6 tojás
– 6 evőkanál liszt
– 6 evőkanál cukor
– 6 evőkanál olaj
– 1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
– 0,5 dl víz
– 2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
– 3 dl tej
– 20 dkg fehér csokoládé
– 15 dkg kókuszreszelék
– 7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
– 10 dkg kókuszreszelék
– 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.
A túróból, a sütőmargarinból, a lisztből és a sóból gyúrjunk tésztát. Nyújtsuk ki, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A pogácsákat tegyük bele egy tepsibe, kenjük be a tetejüke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. A tészta hozzávalót összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét alaposan megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű