Hozzávalók
Töltelék
ízlés szerint rum
kevés kakaó
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 dl tej
vérnarancs aroma
mandula aroma
Tészta
2 csomag sütőpor
70 dkg liszt
2 dl tejföl
2 tojássárgája
20 dkg Rama
30 dkg porcukor
Tészta: a cukrot a Ramával, és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet és a sütőport, és jól összedolgozzuk. Dió nagyságú golyókat formálunk, sütőlapra tesszük kb. 3-4 cm távolságra, és aranybarnára sütjük. Még langyos állapotban kiskanállal kivájjuk a közepét. Töltelék: a tejet, a cukrot, a kakaót, a rumot és a diót összefőzzük, ha felforrt levesszük a tűzről és belekeverjük a kivájt tésztát. Jól összedolgozzuk, és két golyót ezzel a masszával megtöltünk, és összeragasztjuk. Mandula aromát és vérnarancs aromát kis vízzel hígítunk, és ecsettel megkenjük a barack külsejét, majd kristálycukorba hempergetjük.
cukrot az egész tojásokkal(én nem szoktam tökölni a habveréssel,ha piskótát sütök akkor sem)és a van cukorral kikeverni...száraz anyagokat egy tálban öszekeverni és apránként hozzá...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesElőször a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a cukrot, a sót. Beleszórjuk 2-3 részletben a lisztet, amit kizárólag kézi mixerrel teljesen csomómentesre keverünk! (különben ha beleszakadunk sem lesz csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű