30 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 nagyobb alma
- 3 tojás
Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a diót és a reszelt almát. Jól összekeverjük, aztán szilikonos sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ezt követően vegyük ki a sütőből, hagyjuk langy-melegre hűlni, majd hámozzuk le róla a sütőpapírt. Tálalhatjuk akármilyen szeletekre vágva. Az én egyetlenem pogácsa kiszúróval formázta meg, ami igen csak emelte a vizuális élményt..
A kókuszkrémben keverd el a citromlevet, add hozzá a szódabikarbónát, keverd el, tedd félre. Magasabb edényt használj hozzá, mert magasra felpezseg. Konzerves kókuszkrémet használo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk(Ha a tésztánk igényli rakhatunk hozzá még egy kevés teje...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált kekszet annyi tejjel és egy kicsi rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekr...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű