só
10 dkg cukor
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg Rama
A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a pici sót, majd beleáztatom a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verek. Mikor a dara megduzzadt, magába szívta a tejet, hozzákeverem a tojássárgáját és a habot is. Egy tágas serpenyőben felhevítem a Ramát, beleöntöm a masszát, és egy lapáttal folyamatosan kevergetem, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
1. A hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. 2. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 dl tejet felforralunk a vajjal, vaníliás cukorral és 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet. Levesszük a tűzről, és leöntjük vele a felkarikázott kifliket. Megvár...
Elkészítési idő: kb 20 perc Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű