menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa


Írta:

Adag: 4 szem
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 dkg cukor
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg Rama

Elkészítés:


A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a pici sót, majd beleáztatom a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verek. Mikor a dara megduzzadt, magába szívta a tejet, hozzákeverem a tojássárgáját és a habot is. Egy tágas serpenyőben felhevítem a Ramát, beleöntöm a masszát, és egy lapáttal folyamatosan kevergetem, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

Császármorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boci szelet
Boci szelet

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A foltokhoz a túrót villával összetörjük, a többi hozzávalóval jól összekeverjük. A tésztához való száraz anyagokat összekeverjük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
DIÓS GRÍZES TORTA
DIÓS GRÍZES TORTA

A tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Habos-túrós süti
Habos-túrós süti

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük. A töltelékhez...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Aszalt szilvás-mákos bejgli
Aszalt szilvás-mákos bejgli

A töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk