Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 ek tejföl
4 db tojás
csipet só
A töltelékhez:
1,5 kg alma
6 ek cukor
1 tk fahéj
Elkészítése:
A liszthez adjuk a cukor felét, a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót és összedolgozzuk.
A tésztát két felé vesszük. A nagyobbik részét sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, rá a cukorral és fahéjjal elkevert reszelt almát tesszük.
10 percig előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük.
Közben a tojásfehérjéből habot keverünk és mikor már kemény, hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot. Rákenjük a habot az almára és visszatesszük a tepsit a sütőbe.
Mikor a hab megkeményedett kivesszük és a tészta másik felét ráreszeljük, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd beleütjük a tojásokat, hozzá reszeljük a citrom héját, majd végül a lisztet. Nem túl ragacsos, formálható tésztát kell kapjunk. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb, ha a piskótamasszánkat ketté osztjuk és kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű