menu

Családireceptkönyv.hu

RÁKÓCZI TURÓS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:
3 tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve (aki nem szereti a citromosat, helyette tegyen vanília aromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is, én most mellőztem

A tetejére:
4 tojásfehérje kemény habja
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük, ez kb. 15 perc, míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, vékonyan lekenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval, a citromlével, a porcukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk, vagy nyomózsákba töltve rácsokat készítünk 1 cm távolságra egymástól a tészta tetejére. A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne. Tortanyomóba töltjük, és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.


RÁKÓCZI TURÓS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos fantázia kocka Eta módra
Barackos fantázia kocka Eta módra

Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Őzgerinc
Őzgerinc

Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a kakaóport és fél óráig kevergetjük folyamatosan. Ha letelt a fél óra hozzáadjuk a vaníliás cukrot , a diót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Créme caramell
Créme caramell

A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VANÍLIÁS PALACSINTA CSOKISZÓSSZAL
VANÍLIÁS PALACSINTA CSOKISZÓSSZAL

A szokasos módon elkeszitjuk a palacsintat Vaniliakrem : A pudingport keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk Utana hozza ontjuk a tobbi tejet es a cukrot,es krémmé fozzuk Me...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk