A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
3 tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve (aki nem szereti a citromosat, helyette tegyen vanília aromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is, én most mellőztem
A tetejére:
4 tojásfehérje kemény habja
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 evőkanál baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük, ez kb. 15 perc, míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, vékonyan lekenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval, a citromlével, a porcukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk, vagy nyomózsákba töltve rácsokat készítünk 1 cm távolságra egymástól a tészta tetejére. A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne. Tortanyomóba töltjük, és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
Először tejet egy tálkába langyosítsuk 30 C ° (közel 85 F °). Amikor a tej langyos, adjunk hozzá élesztőt, egy evőkanál cukrot és lisztet, és oldjuk minden összetevő. Hagyd 15 per...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat összegyúrjuk, kb 3/4-ét tepsibe nyújtjuk, megkenjük (sok!) lekvárral, a maradék tésztából rácsot teszünk rá, megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő:egy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk...
Elkészítési idő: 2 óra