Családireceptkönyv.hu

Diós rudacskák


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: kb. 40 rudacska
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg liszt (plusz amennyit még felvesz)
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál cukor
csipet só
0,5 dl olaj
2 dl tej

Töltelék:
5 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
0,5 dl facsart narancs leve

Kenéshez: 1 egész tojás

Elkészítés:


A tésztához lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elkeverjük egy nagy tálban. Az olajat és a tejet elvegyítjük, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Kézzel összegyúrjuk. Lehet, hogy közben kell még bele liszt, a lényeg, hogy elváljon a táltól és a kezünktől a tészta, könnyű, de összeállt, nyújtható legyen.

A töltelékhez a vajat, a diót, a cukrot és a fahéjat összekeverjük, legvégén a narancs levét is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.

Kinyújtjuk a tésztát (50X20 cm-es téglalappá), egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Kb. 5X10 cm-es csíkokat vágunk belőle. Végüknél megfogjuk a csíkokat és csavarunk rajtuk egyet a közepén, majd a két végén is egyet-egyet.

A csíkokat sütőpapírra helyezzük egymástól kicsit távolabb. A felvert tojással megkenjük őket, majd 10-15 percig sütjük előmelegített sütőben 220 fokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem baj, ha kifolyik a töltelék, finom megsülve!

Diós rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo citromos-mákos keksz
Paleo citromos-mákos keksz

A citromlevet összeöntjük a kókuszolaj felével. A kókuszolaj másik felét egy kézi mixer segítségével habosra keverjük az eritrittel, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dalmát  krémes
Dalmát krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipános szaloncukrok
Marcipános szaloncukrok

a vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk