13 dkg vaj
2 db tojás
15 dkg cukor
1,5 tk fahéj
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
2 db savanykás alma
porcukor
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat megolvasztani, hűlni hagyni. Hozzá cukor, fahéjat, majd habosra keverni a tojásokkal.
Liszt, sütőpor a vajas masszába forgatni . Formába tenni.
A meghámozott, kicsumázott almát vékony szeletekre vagy cikkekre vágni, és a nyers tésztába nyomkodni . Megszórni cukorral,fahéjjal, és kb. 25 perc sütés. Porcukorral megszórni.
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlét és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk és négy lapot sütünk belőle. A pudingokat külön-külön felfőzzük fél-fél liter tejjel és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a margarinnal habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, 2/3 részét a tepsi aljára myomkodjuk. A töltelékhez 30-40 dkg gyümölcsöt leturmixolunk és a pudingporral, cukorral sűrűsége főzzük. A tésztára kanalazzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű