Tészta:
12 dkg Rama
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 egész tojás
1 evőkanál kakaó
1/2 sütőpor
esetleg pici tej
Piskóta:
5 tojássárgája
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
5 tojásfehérje felvert habja
1 dl rum
Krém:
1/2 l tej
2 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
Máz:
20 dkg porcukor
3 dkg kakaó
kb. 1/2 dl víz
15-20 dkg Rama
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Míg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet, melyhez a tejet a 2 kanál cukorral és 4 kanál liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a Ramával és a porcukorral. Először az egyik barna tésztára kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát, - amit a rummal meglocsolunk - és megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik barna tészta. A tetejére elkészítjük a mázat. A porcukrot, a kakaót és a vizet felforrósítjuk, majd belekeverjük a Ramát és ráöntjük a tészta tetejére. Pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, után szeleteljük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta összeállítása. puha vajat/margarint/disznózsírt, egy szóval zsiradékot habosra keverem a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a mandula aromával és a csipet sóval. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű